Vuosisatojen joulu koskettaa

01.12.13

Tampereen Joulutorilla jatkuu Hatanpään lukion musiikkinäytelmä Vuosisatojen joulu. Tarina etenee nyt sodan aikaan.

– Opiskelijat tekivät omatoimisesti taustakartoitusta sota-ajasta kertovaan jouluun. He jopa saivat käyttöönsä isoisovanhempiensa koskettavaa kirjeenvaihtoa, kertoo äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Tuija Leppäharju, joka on yhdessä Annika Alapihan kanssa ohjannut esityksen. Musiikin ohjaa Anu Rasimus.

Isoisovanhempien tarinat ovat opiskelijoille tärkeitä.

– Kirjeissä on ollut erityisen koskettavaa se, miten tavallinen sotilas on kantanut huolta lapsista ja kodista. Miten äiti selviää maatalousasioista? Saadaanko marjoja tarpeeksi? Nykyihmisestä nämä asiat ovat koskettavia ja aitoja. On oltu kiinteässä yhteydessä luonnon kanssa, Tuija Leppäharju sanoo.

– Mukana on traagistakin tunnelmaa. Kirjeistä välittyy tuska ja huoli, mutta päällimmäiseksi jää hyvä joulutunnelma. Viesti on, että ystävyys on voimavara.

Kun lasketaan näyttelijät, muusikot, äänitekniikka ja muut, mukana on kaikkiaan viitisenkymmentä nuorta.

Rintamalle

Tarina seuraa kahden perheen sukupolvien vaiheita. Viime vuoden näytelmässä kauppaneuvoksen oppikouluikäinen poika Johan rakastui Lucia-neito Henriikkaan. Nyt heistä on tullut perhe. Johan on rintamalla ja Henriikka joutuu lähettämään lapset sotalapsiksi.

Myös puuvillatehtaan konemiehen vaimon ja lasten tarina jatkuu. Mukaan liittyy karjalan evakkoperhe, eikä murteiden törmäykseltä voida välttyä.

 

Esitysajat

Vuosisatojen joulu -musiikkinäytelmän esitysajat Joulutorin ohjelmateltassa:

to 5.12. klo 18 osa I

pe 6.12. klo 12.30 osa II

ti 10.12. klo 9.30 osat I ja II, pääsymaksu 2 euroa, kesto yhteensä noin tunti (ennakkoilmoittautuminen: tuija.leppaharju(at)tampere.fi)

ke 11.12. klo 18 osa I

su 15.12. klo 13.30 osa II

Esitys kestää noin puoli tuntia.

 

Ladattavat kuvat osoitteessa tampereenjoulutori.fi/media

"Tänään minulla oli elämäni suurin hetki" - lue ote 8.3.1942 kirjoitetusta kirjeestä: tampereenjoulutori.fi/media

 

tampereenjoulutori.fi

 
Yhteistyökumppanit

  

Järjestäjä

Alueyhteistyökumppanit

 

Event Company
webdesign by
Jabadabaduu

Palautteet Tampereen joulutorista ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, jotta pystymme jatkossa kehittämään Joulutoria entistä paremmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. On hyvä saada sekä risuja, että ruusuja. Jätä yhteystietosi jos haluat osallistua arvontaan. Yhteystietojen jättäminen ei ole pakollista. Kiitos etukäteen!

Vapaa
palaute:
Nimi:
Puhelin:
Email: