Tampereen Lasikilta on Vuoden Joulutorikauppias

20.12.13

Tampereen Joulutorin ohjausryhmä on valinnut Tampereen Lasikilta ry:n Vuoden 2013 Joulutorikauppiaaksi. Perusteluiksi todetaan tuotteiden laatu, tyylikäs asettelu ja mökin somistus sekä luonnollisesti aito käsityöläisyys alusta loppuun.

Tampereen Lasikilta toimii Tampereen Joulutorin mökissä numero 6.

Tampereen Lasikilta ry on perustettu runsaat 20 vuotta sitten. Jäseniä killassa on tällä hetkellä noin 65. Työhuone sijaitsee Tampereella, Kaskitie 4:ssä. Osa jäsenistä on käynyt useita lasialan kursseja, osa on löytänyt alalta ammatin itselleen. Lasikilta tekee myös tilaustöitä asiakkaiden toivomusten mukaisesti lyijy-, tiffany- tai lasinsulatustekniikalla.

Margit Hakanen suunnittelee ja valmistaa lasista ja keramiikasta uniikkeja esineitä, tuikkuja, tonttuja, sormisuola-astioita, lintuja sekä isompia yksilöllisiä tuotteita, valaisimia ja koriste-esineitä.

Jarmo Karjala suunnittelee ja valmistaa pieniä ja kookkaita lasiesineitä sulatus-, tiffany- ja lyijykiskotekniikalla, mm lintuja, tuikkuja, valaisimia, maljoja, lautasia sekä tasotöitä.

Aiemmin Vuoden Joulutorikauppiaiksi on valittu Huovutettu Kukkakauppa ja Chef Crêpes Café.

Tampereen Joulutori on avoinna Keskustorilla perjantaina ja lauantaina 20.–21.12. klo 10–19. Sunnuntaina 22.12. Tampereen Joulutori on avoinna klo 10–17 ja sulkeutuu joulurauhan julistukseen.

tampereenjoulutori.fi
www.margit.fi
www.jakaglassworks.eu

Henkilö- ja teoskuvat osoitteessa tampereenjoulutori.fi/media

- Sormisuola-astia, Margit Hakanen
- The Beauty of Glass and Clay – kuusiminuuttinen elokuva Margitista YouTubessa
- Jarmo Karjalan lasiteos Breakthrough:

- Läpimurto, Breakthrough, tuli unissa kerran mieleen, Jarmo Karjala kertoo. Teoksessa puu kasvaa katon läpi. Runko on tehty kirsikkapuun oksasta, johon on porattu lasilehdet. Alaosa on tehty sulattamalla, yläosa tiffanytekniikalla. Läpimurto on noin 43 cm korkea uniikki teos, josta voi tehdä vaikka lampun.

 

Lisätietoa:

Tampereen Joulutorin tuottaja Rami Lehtinen, puh. 0500 523 232, rami.lehtinen(at)tampereenjoulutori.fi

Tampereen Joulutorin tiedottaja Kiti Saarinen, puh. 040 552 8696 kiti.saarinen(at)tampereenjoulutori.fi

Tampereen Joulutorin ohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Pentinmäki, Tampereen kaupunki, puh. 050 554 5889

tampereenjoulutori.fi/media

 
Yhteistyökumppanit

  

Järjestäjä

Alueyhteistyökumppanit

 

Event Company
webdesign by
Jabadabaduu

Palautteet Tampereen joulutorista ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, jotta pystymme jatkossa kehittämään Joulutoria entistä paremmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. On hyvä saada sekä risuja, että ruusuja. Jätä yhteystietosi jos haluat osallistua arvontaan. Yhteystietojen jättäminen ei ole pakollista. Kiitos etukäteen!

Vapaa
palaute:
Nimi:
Puhelin:
Email: