Tampereen Joulutori luo tunnelman

22.10.14

Tampereen Joulutori on avoinna 5.–22.12.2014 Keskustorilla maanantaista lauantaihin klo 10–19 ja sunnuntaisin sekä itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 12–19.

Perjantaina 5.12. aukeavan Tampereen Joulutorin tarjontaan kuuluvat muun muassa laadukkaat kotimaiset puu-, villa-, lasi- ja keramiikkatuotteet. Lahjapakettiin voi kääriä vaikkapa leikkuu- tai kalalaudan, hiomakiven, värikkään puulelun tai keppihevosen.
– Kotimainen käsityö kiinnostaa kävijöitä, toteaa huovutettuja seinätekstiilejä, tossuja ja päähineitä Joulutorille valmistava Helvi Juujärvi.
Koolla onkin monenlaisten käsitöiden taitajia. Anu Pentti Pajukannan tilalta ompelee lampaantaljoista vällyjä, jotka hän koristelee painamalla niiden nahkapuolelle kuvioita. Persoonalliset kirjainriipukset taas ovat hopeaseppä Jaana Toppila-Ikäläisen erikoistuote.
Uutta Joulutorilla ovat esimerkiksi Karjalan Kauniit Puukorut. Päivi ja Harri Laukkanen Lappeenrannasta valmistavat koruja tervalepästä, haapapuusta ja visakoivusta. Joulutorille he tuovat uuden käsinmaalatun malliston, jota ei ole vielä nähty muualla.
Ensimmäistä kertaa mukana Tampereen Joulutorilla on myös Suomen Punainen Risti, jolla on myynnissä kaikenkokoisia sukkia ja lapasia sekä Punaisen Ristin joulukortteja, kalentereita ja erilaisia ensiaputuotteita.

Herkkuja ja monenlaista ohjelmaa
Joulutorin ytimen muodostavat Keskustorilla viitisenkymmentä havuköynnöksin koristeltua puumökkiä. Kaarevat kujat on valaistu kauniisti.
– Joulutorin ainutlaatuisen tunnelman luovat laadukkaita käsitöitään myyvät kauppiaamme sekä jouluiset tuoksut ja maut. Foodmarket-tapaan useista mökeistä myydään kädestä suuhun syötäviä makeita ja suolaisia herkkuja, kertoo Tampereen Joulutorin tuottaja Rami Lehtinen.
Keskieurooppalaisia makuja Tampereen Joulutorille tuovat kauppiaat saksalaisista ystävyyskaupungeista Essenistä ja Chemnitzistä. Tarjolla on erikoismakkaroita, rahkamunkkeja, paahdettuja manteleita ja kastanjoita sekä suolaisia ja makeita kreppejä. Pyynikin näkötornin munkkikahvila tarjoilee glühweinia eli hehkuviiniä ja kuuluisia munkkejaan.
Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Kangasalan toimipiste valmistaa oppilastyönä Joulutorille kahvilarakennuksen, jossa on avotuligrilli. Kahvilan toimintaa pyöritetään oppilastyönä.
Joulupukki on tavattavissa päivittäin Joulutorilla. Seppä takoo pajallaan, ja ohjelmalava tarjoaa laadukasta ohjelmaa. Hatanpään lukion musiikkiteatteriesitys Vuosisatojen joulu hyppää tällä kertaa 60-luvun railakkaaseen tunnelmaan. Jouluisen musiikin lisäksi esityksissä soivat 60-luvun tango ja iskelmä.
Tampereen Joulutori järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Vuonna 2013 Joulutorilla kävi noin 165 000 vierailijaa.

Kuvia: tampereenjoulutori.fi/media

 
Yhteistyökumppanit

  

Järjestäjä

Alueyhteistyökumppanit

 

Event Company
webdesign by
Jabadabaduu

Palautteet Tampereen joulutorista ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, jotta pystymme jatkossa kehittämään Joulutoria entistä paremmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. On hyvä saada sekä risuja, että ruusuja. Jätä yhteystietosi jos haluat osallistua arvontaan. Yhteystietojen jättäminen ei ole pakollista. Kiitos etukäteen!

Vapaa
palaute:
Nimi:
Puhelin:
Email: