Joulukorttinäyttely Munkkikahvilaan

29.11.16

Joulutorin Munkkikahvilaan kootaan joulukorttinäyttely. Sosiaalineuvos Sirkka Merikoski on Postikorttiyhdistys Apollo Ry:n jäsen ja toimii näyttelyn kokoajana. Kortteja voi ihastella Joulutorin aukioloaikoina, maanantaista lauantaihin klo 11 – 20 sekä sunnuntaisin 12 - 19.

Joulukortti tervehdyksen tuojana

Ensimmäinen postikortti Suomessa on vuodelta 1871. Joulukortti syrjäytti uudenvuoden kortin tai pikemminkin ne yhdistyivät. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta on hyvin usein käytetty toivotusmuoto.

Joulukortteja lähetetään vieläkin miljoonia kappaleita, vaikka sähköinen joulutoivotus on yleistynyt. Se ei ole syrjäyttänyt painettua joulukorttia.

Joulu- ja uuden vuoden korttien lähettäminen yleistyi 1920-luvulla painotekniikan kehittymisen ansiosta.

Useat nimekkäät taiteilijat tekevät joulukortteja tai luovuttavat teoksiaan postikorttien aiheiksi.

Tontut kuuluvat suomalaiseen jouluun

Joulutontun synty joululahjojen tuojana alkoi saksalaisessa ja ruotsalaisessa lastenkirjallisuudessa 1860- ja 1870-luvuilla. Varsinkin ruotsalaisen Jenny Nyströmin kuvitukset tekivät tontut tunnetuiksi harmaine partoineen ja punaisine hiippalakkeineen.

Joulutontut ovat meillä Suomessa jo yli satavuotiaita ja kuuluvat mm. koulujen joulunäytelmien vakiokaartiin.

Joulukorteissa hyvän joulun toivotus on ehdoton suosikki, kuten tästäkin näyttelystä voi päätellä.

Kynttilä tunnelman tuojana

Joulu ilman kynttilöitä – olisiko se oikea joulu!

Kynttilät kuuluvat joulukuuseen, joulupöytään ja koristeeksi vaikkapa ovenpieleen toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Viime vuosina kynttilöiden valmistus on teollistunut: mallit ja värit ovat monipuolistuneet.

 
Yhteistyökumppanit

  

Järjestäjä

Alueyhteistyökumppanit

 

Event Company
webdesign by
Jabadabaduu

Palautteet Tampereen joulutorista ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, jotta pystymme jatkossa kehittämään Joulutoria entistä paremmaksi ja toimivammaksi kokonaisuudeksi. On hyvä saada sekä risuja, että ruusuja. Jätä yhteystietosi jos haluat osallistua arvontaan. Yhteystietojen jättäminen ei ole pakollista. Kiitos etukäteen!

Vapaa
palaute:
Nimi:
Puhelin:
Email: