Skip to content

Juhlatunnelma syttyy Joulutorilla

Tampere juhlii tänä vuonna 240-vuotissyntymäpäivää. Vuosiemme aikana kaupunki on nähnyt monenlaisia vaiheita. Vaikeinakin hetkinä meitä on yhdistänyt mutkattomuus ja yhdessä tekeminen.

Maineemme rentona ja tunnelmallisena tiilirakennusten kaupunkina on vahvuus. Tampere onkin ollut vuodesta toiseen Suomen suosituin paikka asua ja halutuin paikka opiskella.

Kaupunkiimme yhdistyvät mielikuvat rohkeudesta ja uutta luovasta ilmapiiristä.

Ei liene ihme, että meillä on maine laadukkaiden teattereiden ja korkeatasoisten erilaisten kulttuuri- ja urheiluelämysten kotina.

Sellainen on myös perinteeksi muodostunut Joulutori.

Vuodesta 2008 alkaen Tampereen Keskustorille on rakentunut jouluinen käsityöläisten, myyjien ja ravintoloiden kylä.

Se tunnetaan manteleista, Glögiravintolasta, kädentaitojen tuotteista ja herkuista. Kojujen välissä kulkevat polut tarjoavat ihailtavaa ja ostettavaa jokaiselle kävijälle. Joulutorilla aistii joulun aineksia, tuttuja perinteitä ja uusia tuttavuuksia.

Valokoristelut, havut ja ilmassa leijuvat tutut tuoksut virittävät kävijöitä kauden tunnelmaan

Joulutorin tapahtumalava tarjoaa runsain mitoin ohjelmaa, pienille ja hieman varttuneemmillekin vieraille. Joulupukki, musiikkiesitykset ja tutut joululaulut luovat juhlan odotuksen tuntua.

Tori tulvii joulutuoksuja ja tarjoaa ajassa pysyviä perinteitä, jotka sytyttävät meissä joulun odotuksen. Tätä kannattaa tulla aistimaan, hieman kauempaakin!

Mukavaa joulunaikaa toivottaen

Lauri Lyly
Tampereen pormestari

 

t-temp-1
Scroll To Top