Tuisku Tallitonttu

Oletko huomannut Joulutorilla vieraillessasi Tontun, joka Joulutorilla aina välillä vilahtaa milloin mistäkin väliköstä? Hän on Tallitonttu Tuisku! Joulutorilla vierailun yhteydessä pidä silmät auki, sillä täällä saatat nähdä oikean Tontun!

 

Tuisku Tallitonttu

Tuisku Tallitonttu on tontuksi nuori, mutta kokenut silti jo monet joulut Joulupukin mukana. Joulun alla Tuiskun löytää todennäköisimmin pyörimästä sieltä mistä pukinkin, sillä nuori tallitonttu ottaa usein porokelkan ohjat käsiinsä – kukapa tuntisi porot Korvatunturin tallitonttua paremmin? Pukin ja tarkkailijatonttujen kierrellessä tekemässä vuotuista kierrostaan kilttejä ja tuhmia lapsia kirjaten, tekee Tuisku usein omia tutkimusretkiään. Retkillään nuori tonttu tarkkailee mielellään ihmisten puuhia ja saattaapa se intoutua leikkiinkin, ennen kuin vilahtaa takaisin piiloonsa, kuten se on tarkkailijatontuilta oppinut. Nuori hulivili saattaa toisinaan säntäillä vähän varomattomastikin, jääden auttamatta näkösälle – ja hukaten lyhtynsä, jota on parhaillaan etsitty koko Korvatunturin voimin yhden aattoaamun aikana jopa kolmesti.

Tampereen Joulutorille Tuisku pääsi ensimmäisen kerran pukin mukana pari vuotta sitten. Pienet kojut, ihmispaljous ja loputtomat piilopaikat saivat tallitontun rakastumaan paikkaan heti, vaikka porojen piilottaminen osoittautuikin hankalaksi tehtäväksi. Ja vaikka Tuisku ei sitä hevillä myönnäkään, taisi torin ruokakojujen antimillakin olla osansa tontun ihastumisessa Joulutorin tunnelmaan. Sittemmin Tuisku on toisinaan livahtanut tallihommistaan torille ilmankin pukkia, yleensä tarkoituksella, mutta onpa tonttu kerran unohtanutkin Joulupukin Korvatunturille lähtiessään tallilta paahdettujen manteleiden kuvat silmissään.

Tuiskun mielipaikkoja torilla ovat puisten mökkien muodostamat piilopaikat, joista tonttu katselee mielellään joulua edeltävää vilinää. Hän käy mielellään moikkailemassa tuttuja myyjiä torilla pyöriessään, ja tekeytyy toisinaan tarkkailijatontuksi – ihan vain omaksi huvikseen. Joulutorilla kulkiessaan kannataakin pitää silmät ja korvat auki, sillä tarkkaavainen saattaa kuulla mökin takaa nuoren tontun kikatuksen ohitse kulkiessaan.