tampere_xmas_market_something_red

Njut av en unik julupplevelse i Tammerfors, Finland

Minns du julen på den gamla goda tiden, full av skratt och äkta julstämning? Vet du vad? Den är tillbaka för gott och dessutom helt gratis!

Tammerfors är en gammal och idyllisk men ändå mycket modern stad i centrala delen av södra Finland. Människorna i Tammerfors tänker återuppliva den äkta julstämningen för oss alla att njuta av.

Om du undrar vad du ska göra på ditt besök i Finland vid juletid är julmarknaden i Tammerfors definitivt en av de saker du måste uppleva.

Julmarknaden erbjuder avkopplande stunder och en uppsluppen miljö, uppträdanden som får julkänslan att flöda och många artister och hantverkare som visar upp och säljer sina unika finska konstverk och produkter. Den här är den bästa platsen att hitta fina souvenirer och julklappar!

Julmarknaden är tillgänglig för alla. Den är ett ekologiskt vänligt evenemang för hela familjen och ett perfekt tillägg till stadens andra julevenemang.

Vid sidan av internationella försäljare från Essen och Chemnitz i Tyskland ökar också det totala antalet torghandlare på Jultorget, då över 50 torghandlare redan har valts till evenemanget!

Samtidigt genomgår också Jultorgets detaljplan stora förändringar. I omändringarna har man bättre än tidigare beaktat torgområdets struktur och konsumenternas önskemål.

När?

Julmarknaden i Tammerfors den 2.–22. december 2023 är öppen kl. 11–19.

Munk café är öppet kl. 10–19.
Julmarknads Glöggestaurang är öppen kl. 11–20.

Hur kommer man dit?

Det är inte svårt att ta sig hit. Det är snarare så att du inte vill lämna Tammerfors när du väl är här.

Med flyg

Tammerfors har en flygplats med direktflyg till och från Stockholm och Helsinki.

Med tåget

Det finns järnvägsförbindelsena till Tammerfors från de flesta stora städer i Finland. Till exempel tågresan från Helsingfors till Tammerfors tar ungenfär två timmar.

Med buss

Det finns bussförbindelsena till Tammerfors från flera finska städer, t.ex Helsingfors, Åbo och Uleåborg.

Press

rami.lehtinen@tampereenjoulutori.fi

hi-res-bilder